Extra vrijval spaarloon

De Minister van FinanciĆ«n heeft besloten dat het spaarloon dat men heeft gespaard van 2006 tot en met 2009, vanaf 15 september 2010 opgenomen mag worden zonder dat u daarover belasting hoeft te betalen. Het besluit geldt tot 1 januari 2011. Er is ook een wetsvoorstel ingediend. Als dat wordt aangenomen, kunt u het spaarloon over die periode ook vrij opnemen na 1 januari 2011.

De Belasting

Over het totale bedrag op uw geblokkeerde spaarloonrekening betaalt u geen belasting. Als u het geld opneemt kan het zijn dat u wel belasting moet gaan betalen. Het spaarloon wordt dan namelijk bij uw vermogen opgeteld en belast in box 3 (inkomen uit sparen en beleggen). 
Het kan dus voordeliger voor u zijn om het spaarloon op uw spaarloonrekening te laten staan. In dat geval valt het vrij na de normale termijn van 4 jaar. U hoeft daarvoor niets te ondernemen, behalve te wachten. 

Gevolgen

Opnemen van het spaarloon kan overigens gevolgen hebben voor sociale uitkeringen. Als namelijk bij een uitkering eisen worden gesteld aan uw vermogen, en dat het door middel van het opnemen van het spaarloon te hoog wordt, dan kan de uitkering in gevaar komen. Wij geven u het advies dit na te gaan bij uw uitkeringsinstantie.


Alles over de SPAARLOONREGELING | Deze site is gratis gemaakt met Webklik.nl